Szeged2011

esemény:

NB III Közép csoport 2018/19

időpont:

2019. 03. 03. vasárnap, 14:30

csapatok:

Szeged

x

Pécs

hátralévő idő:

Mi várható a 2018-19. évi NB III-ban?

A Szeged-Grosics Akadémia fölényesen nyeri a bajnoki címet!
Óriási küzdelemben, de a Szeged-GA lesz végül is a bajnok!
Harmadszor csúszunk le az aranyról, ám a klub újra NB II-es lesz
Dobogón végzünk, így maradunk NB III-asok...
Közünk nem lesz a feljutáshoz, beleszürkülünk a harmadosztályba!
Újabb negatív rekord, kiesünk az NB III-ból is...
email:
gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Bizony, Tanács Attila (fotónkon balról), a Szeged-GA (Szeged 2011) ex-technikai igazgatója nélkül még ennyi sem lett volna! Éppen ezért leírjuk a tényeket: a Szeged-Grosics Akadémia felnőttcsapata 2013 nyarától napjainkig (azaz fél tucat év alatt) mindössze három mérkőzést játszhatott Szegeden, az itteni drukkerek előtt...


Sajnos, a Szeged-Grosics Akadémia (korábban Szeged 2011) felnőttcsapata a 2013-as Gyulára költözésük óta többet járt Törökországban (most épp ötödszörre utaznak oda NB III-asként is...), mint Szegeden. Erről szólt az egy évvel korábbi cikkem a Szeged-Szabadka meccs kapcsán:
http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1254
Ami viszont már biztos: a nyári stadionavatón Szeged-Lazio összecsapásra készülhetnek az itteni drukkerek!

Az lesz egyébként a 2013-as első harmadosztályú kiesésük óta a Szeged-GA sorrendben negyedik Szegeden lejátszott mérkőzése (ha a tavaszi SZEOL/Tisza Volán-Szeged-GA NB III-as meccset is ideszámoljuk, akkor ötödik)...
Hat év alatt négy vagy öt itthoni találkozó...csöppet sem vagyunk elkényeztetve...
De azt is megkockáztatom: ilyen megdöbbentő távolmaradásra nem volt még példa sem az immár 120 éves szegedi futballhistóriában, de még Magyarországon és egész Európában sem!  Szeretettel várjuk a hiteles cáfolatokat ezzel kapcsolatban...
Vitos György


Készült: 2019.01.18.

Tovább olvasom

A szegedi ultrák markáns egyéniségei, Érdi Zsolték, Márta Geriék sem válaszhatták volna ki jobban: az idei nyári szegedi stadionavatón Szeged-Grosics Akadémia - Lazio nemzetközi meccset rendeznek!! Eddig ők szerveztek számtalan szurkolói buszos utat a Lazio római és vidéki meccseire, ezúttal a patinás múltú klub utazik Szegedre...

 

Már a Nemzeti Sport is beszámolt róla! Az ottani szurkolói hozzászólások pedig nagyfokú tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot - tisztelet a szűk kivételnek!

Íme a cikk, valamint a futballdrukkerek elég vicces és szürrealista megnyilvánulásai:

Az olasz Lazio labdarúgócsapata lesz a Szeged-Grosics Akadémia vendége nyáron, a szegedi ifjúsági centrum és stadion ünnepélyes nyitómérkőzésén!

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia alapítója a csongrádi megyei lapnak adott interjúban elmondta: a tavaly szeptemberben kezdődött munkálatok az ütemterveknek megfelelően haladnak, így a beruházás a 2019-es év első felében készül el.

 


Püspökök k Püspökök közt a legjobb kapus – interjú Kiss-Rigó Lászlóval

 

 

 

A Dorozsmai út melletti, több mint tízhektáros területen sportszálló, sportcsarnok, multifunkciós rendezvényközpont és szabadtéri színpad is épül, a nyolcezer fő befogadóképességű labdarúgóstadion mellett pedig műfüves pályák is lesznek.

A Szeged-Grosics Akadémia csapata a téli szünetben az NB III Közép-csoportjának második helyén áll, a Lazio pedig negyedik a Serie A-ban.

De a hozzászólók java még így sem kímélte a szegedi futball-törekvéseket:

 • gyvitos77
  2019-01-02 10:36:48
  Pisti11, téged honnét szalajtottak? A Holdról vagy a Marsról?! Olvass inkább a szurkolói honlap, a szeged1899.hu történeti rovatából néhány bekezdést és utána kérdezz bátran! Addig nem érdemes égetni magad.

 • eszkrisz
  2018-12-28 19:05:52
  Ez a Stadion Új lesz,tehát nem egy régi helyén van. A régi SZVSE pályánál,csak a töltés másik oldalán...

 • st65
  2018-12-28 14:39:31
  A két legnagyobb pénznyelő, a foci, és az egyház! Hát még ha egy kézbe kerül...

 • pisti11
  2018-12-28 13:58:25
  Szeged Grosics Akadémia aki Gyulán játssza az otthoni meccseit!? Grosics név talán Doroggal vagy Tatabányával jobban összehozható nem? Igaz néha játszott Szegeden is vendégként!Dorozsmai úton? Akkor ez nem a régi Szeac- Szeol pálya? Nem is jogutód? Katolikus püspök a klub élén? Ez így elsőre elég vegyes dolognak tűnik számomra. A Dorozsmai úton a volt Postás pálya helyén? Mi lesz a Felső Tiszai pályával? Világosítson már valaki fel,ez számomra érthetetlen!

 • fatecelargo
  2018-12-27 20:46:10
  "A Vidi nem hívott senkit a stadion avatásra...Azért hivatalosnak számít a stadionja????"
  Mög lött szentölve? Ha, mög, akkor hivatalos!

 • Borsika
  2018-12-27 20:20:32
  A Vidi nem hívott senkit a stadion avatásra...Azért hivatalosnak számít a stadionja????
  D.

 • RataLics9999dec40
  2018-12-27 17:57:36
  Hamasz.

 • fatecelargo
  2018-12-27 17:01:29
  A betyárját!
  Csak a stadion készülne már el!
  Oszt gyühetnek ezek a biszem-baszom csapatok!


Készült: 2019.01.02.

Tovább olvasom

Kiss-Rigó László (fotónkon), Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke nem arról híres, hogy bármit is feladna, hiszen - mint látható az utóbbi években - kőkeményen és maradéktalanul megvalósítja elképzeléseit. A nemsokára 120 éves szegedi futball múltjával, jelenével és ígéretes jövőjével kapcsolatos kérdésekben foglalt a minap állást, így ezekre fókuszálva szemezgethettünk S. Tóth János kiváló írásából...


– A gyulai futballakadémia nem véletlenül viseli Grosics Gyula nevét...

– Valóban nem. A futballban a góllövő csatár kapja a legtöbb elismerést, a kapusra jóval kevesebb figyelem jut. Úgy éreztem, érdemes a kapuvédők szerepét jobban előtérbe helyezni, s közülük ki más lett volna méltó névadója az akadémiának, mint az Aranycsapat játékosa, akihez személyes ismeretség is fűzött. Grosics Gyula, amíg tehette, rendszeresen felkeresett minket Gyulán, jelen volt a díjátadóinkon. Emberileg is közel állt hozzám. Nem volt vagány, mint Puskás Öcsi, akinek ez nagyon jól állt, nem volt showman, de nagyon értékes, tisztességes embert ismertem meg a személyében. A Fradiból kapusként Géczi István is példaképem volt. Az élete érdekesen alakult, ugyanakkor sportemberként nagyon tiszteltem. Puskás halálakor engem kértek fel, hogy a Szent István-bazilikában a szentmisét celebráljam, s ezt követően, ha a magyar futball nagy öregjei közül valaki elhunyt, s az illető katolikus volt, szinte mindenkit én temettem.


– A Szeged-Csanádi Egyházmegye a gyulai futballakadémia mellett miért vállalta egy NB III-as futballcsapat működtetését is?


– Az akadémiát önerőből hoztuk létre, amikor elindult, még nem volt sem állami támogatás, sem tao. Azért került Gyulára, mert ott az egyházmegyének általános iskolája és gimnáziuma, valamint szakképzéssel foglalkozó iskolája is működik. A fiatalok fejlődése három pilléren alapul: az iskolai oktatáson, a kollégiumi nevelésen és a sportszakmai képzésen – természetesen megkönnyíti az együttműködést, hogy mindez egy közös fenntartóhoz tartozik. A Szeged-Grosics Akadémia gárdája szegedi székhelyű, s az egyházmegye központja is itt található. Még NB II-esként vettük át a csapatot, ám sajnos közben egy osztályt visszacsúszott. Mivel a megyeszékhelyen hiányzik az infrastrukturális háttér, egyelőre Gyulán játssza a hazai meccseit, viszont az egyházmegye lehetőséget kapott rá, hogy az egykori Napfény kemping területén, tízhektáros területen ifjúsági, kulturális és sportközpontot hozzon létre. Jövő tavasszal várható az átadás, a fejlesztés keretében nyolcezer férőhelyes futballstadion, rendezvénycsarnok, teniszpálya, játszótér és szálloda is épül. Mindez kiszolgálja majd a felnőttcsapatot is, amelytől ebben a bajnokságban a feljutást és rövid időn belül az NB I-be kerülést várjuk, reményeink szerint minél több akadémistával a keretben.


– Miként érintik a beruházást érő vádaskodások?


– Minden, a világot felelősen szemlélő, a közösségét szolgáló embernek, az egyház tagjainak pedig különösen tanúságot kell tenniük az értékek mellett. És a sport értékei valamennyi józanul gondolkodó ember számára egyértelműek. Mifelénk még mindig a futballnak a legnagyobb a közösségformáló ereje, így a labdarúgás átgondolt, felelős támogatása az egész társadalom érdekeit szolgálja. S az infrastruktúra fejlesztése sem öncél, hanem a sport támogatása a szó legnemesebb értelmében. A szegedi komplexumban éppúgy helye lesz versenysportnak, mint a közösségi sportnak. Az egyházmegye saját fenntartású köznevelési intézményeiben tízezer diák tanul, s további négyezer állami gondozott ellátásáról gondoskodunk. Őket és minden hívő katolikus embert szolgál majd ez a komplexum, amelynek az egészségmegőrzés mellett a közösségépítésben is jelentős szerepet szánunk.


– Lehet, hogy egy nap a szegedi futball konkurenciája lesz a manapság fénykorát élő szegedi kézilabdának?


– Nem irigyeljük a kézilabdázók sikereit, ellenkezőleg, örülünk neki. Ennek ellenére kialakult egy olyan hamis vélemény, mely szerint a futball és a kézilabda majd üti egymást a városban. Szerintem ez nem így van, jól megférnek egymás mellett.
Remélhetően a labdarúgás is mihamarabb felzárkózik a hazai élvonalhoz, s majd még merészebb céljaink is lehetnek.


Azt már csak e sorok írója teszi hozzá, hogy a Püspök úr a városi vezetés helyett - óriási áldozatvállalással, de - végülis megteremtette a sanyarú sorsú, ám patinás múltú szegedi futball infrastrukturális alapjait a Szegedi Ifjúsági Centrum felépíttetésével. Sajnos, az élvonalbeli szinthez méltó és ennek megfelelő szakmai alapok ill. a városhoz való emocionális kötődés még hiányoznak, ám rövid úton ez is pótolható...


Egy biztos: ha 2010-ben a Püspök úrék Bakai Csabáékkal, dr. Bozóky Imréékkel, Nógrádi Tiborékkal nem hozzák létre a KITE-Szegedet, majd a Szeged 2011-et, a "tiszavolános" helyi futball - Halkó Pálék amatör szintjén - még mindig a megyeegy és az NB III között ingázhatna! (Az "üdítő kivételt" pedig a szeol-volánosok két évvel korábbi egyetlen NB II-es szereplése adná, amikor is 20 klub közül tökutolsóként végeztek a 20. helyen, újabb szégyent hozva a szegedi futballra...)


Végezetül pedig tiszta szívből kívánjuk, hogy a fenti hibák korrigálása mellett a Püspök úrék valamennyi focikívánsága és jogos elvárása mielőbb teljesüljön, hisz ez mindannyiunk, a futballszerető szegedi illetve környékbeli szurkolók alapvető érdeke!


Vitos György


Forrás: FOTÓ: Tumbász Hédi
Készült: 2018.12.27.

Tovább olvasom

Összes oldal: 379db, aktuális: 1.
1 | 2 | 3 | Következő | Utolsó