Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Búcsú Gyulától - győzelemmel!

2019.06.02.

A bajnok Szeged-Grosics Akadémia a hosszú sérüléséből visszatért Szabó Péter (fotónkon) duplájával 4-1-re megverte a Budapest Honvéd második csapatát az NB III Közép-csoportjának 30. fordulójában. A fanatikus szegedi drukkerek reményei szerint ezzel végetért az európai negatív rekordot(!!) jelentő hatéves "gyulai száműzetés" és az újabb - sorrendben a hetedik - NB II-es rajtjuk alkalmával már a vadonatúj, a Market Építő Zrt. által menet közben mintegy 13 milliárdosra felduzzasztott szegedi futball-stadionban fogadhatják majd soros  ellenfelüket - a profi másodosztály keretein belül...


NB III Közép-csoport, 30. forduló:

Szeged-Grosics Akadémia - Budapest Honvéd II. 4-1 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Szabó Levente (Skover Péter, Katona Brigitta).

Szeged-GA: Szántai - Coroian, Horváth M., Germán, Zvara, Szabó P., Moga, Zabari, Manga (Achim, 75.), Andorka (Cigan, 75.), Bata. Vezetőedző: Joao Janeiro.


Bp. Honvéd-MFA: Tomori - Soltész, Horváth R., Király, Szeles, Darabont, Borovsky, Nagy B., Pisont, Novák, Rózsahegyi. Vezetőedző: Pisont István.

Góllövők: Szabó P. (32., 70.), Bata (65.), Andorka (67.), ill. a csereként beállt Markos (63.).

 

A "fényévekkel jobb" anyagi és infrastrukturális lehetőségei miatt teljes joggal elvárt NB III-as bajnoki címet követően a csapat és holdudvarának igazi szakmai megmérettetése még csak ezután következik a profi másodosztály - utoljára - 20-as mezőnyében!

Hogy miért is?! Erre rövidesen kitérünk a jelent ill. a közeljövő problémáit, vitás kérdéseit "húsbavágó részletességgel" elemző és feltáró írásunkban...

Vitos György


Forrás: FOTÓ: szeged-grosicsakademia.hu
Készült: 2019.06.02.