Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2019/20

időpont:

2019. 11. 24. vasárnap, 17:00

csapatok:

Szeged

x

MTK Budapest

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-GA hetedik NB II-es idényében (2019-20)?!

Előttünk a kaposvári példa: újoncként is feljutás az NB I-be!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más!
Legalább a 17. hely, így sikerül a bentmaradás!
Az utolsók közt végzünk, harmadszor zuhan ki a Kapics-alakulat..
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szinte már vártuk: Újabb szegedi edzőváltás...

2018.11.08.

Előre borítékolható volt a legfrissebb szegedi futballhír: már nem Popovits Pál a Szeged-Grosics Akadémia vezetőedzője! Mivel az öt éven belüli második(!!) NB III-ba zuhanást követően nem vezetik - anyagi lehetőségeikhez ill. kiváló játékos-állományukhoz mérten... - toronymagasan a harmadosztály Közép-csoportját, így közös megegyezéssel távozik posztjáról a romániai magyar szakember (korábbi fotónkon)... Az új trénerről a közeljövőben születik döntés. Szinte hihetetlen, de igaz! Hét év alatt az Adem Kapics-érában eddig 13+1 vezetőedző fordult meg a Szeged GA-nál! Ez a totóban fantasztikus telitalálatot jelent, sajnos, itt nem...

 

Képtalálat a következőre: „Popovits Pál”

Ez már tényleg vicclapokba való, annyira  hihetetlen...

De sajnos, igaz. Példátlan negatív rekord a 120. éve felé tartó szegedi futballhistóriában!

Az egykori kiváló szegedi labdarúgó, Major László (KITE-Szeged, 2010-11) sikeres edzősége után (fotónkon)...

...2011 nyarától az alábbi vezetőedzők fordultak meg az NB II-es (és sajnos, kétszer is NB III-as...) Szeged 2011, majd 2018 nyarától Szeged-Grosics Akadémia kispadján:

 

Takács László (2011 nyarán Major Lászlótól vette át a "stafétabotot", de nem sokáig...)

Kolozsvári János (2011 őszén)

Takács László (2011 végén ismét ő lett a "tűzoltó"...)

Futó Tamás (2012 tavaszán nem sok vizet zavart...)

Tóth Bálint (2012 tavaszától 2012 őszi kirúgásáig... nemrég nyilatkozott erről portálunkon!)

Lóczi István (2012 őszén újabb "tűzoltómunkára", erről nemsokára külön interjúnkban fog visszaemlékezni az illetékes!!)

Gálhidi György (2013 tavaszán igazi közönségcsalogató meccseken, de a "kisvárdai csapás" után menesztve...elég frappáns volt szurkolói honlapunkon minderről a véleménye!)

Nyilas Elek (2013-14, 2014-15...ő még nem "pakolt ki", ehelyett Tiszakécskén nagyot alkotott!)

Klausz László (2015-16, 2016-17...Majd a Cegléd trénereként több, mint tíz pontot vert az NB II-ből másodszor, de ezúttal 19. (!!!) helyen  kieső Szegedre...)

Supka Attila (2017 őszével bezárólag... Ezt követően a Bp. Honvédot az Európa-ligáig vitte! Jelenleg is az NB I-es bajnoki címért harcol!!)

Őze Tibor "vezetőedző" - Goran Kopunovics "asszisztens-edző" (2018 tavaszán a szégyenteljes NB II-es 19. hely eléréséig...)

Popovits Pál (2018 nyarától november elejéig...)

Utóbbi szakembert éppen ma, csütörtök  reggel szólaltattam meg a váratlan távozása kapcsán, aki az alábbiakat nyilatkozta független szurkolói portálunknak:

- Közös megegyezéssel és baráti kézfogással váltunk el a püspöki klub szakmai vezetésétől! Ők méltányolták a négy évig tartó itteni munkámat, én meg sok sikert kívántam nekik! Ennél többet nem kívánok senkinek sem nyilatkozni!

- De a szeol-volánosok elleni vasárnapi nagy rangadótok előtt ez nagyon rosszul is érintheti a játékosokat...- vetem közbe. Mire ő kapásból  válaszolt:

- Mentálisan és fizikálisan egyaránt rendben van a csapat, szerintem teljes joggal pályázhatnak a SZEOL elleni 3 pontra... Sok sikert, mielőbbi feljutást kívánok nekik és a Szeged-Grosics Akadémia vezetésének egyaránt!

- Végezetül egy utolsó kérdés: hogyan alakul a további sorsod?

- Két hónapot mostantól nagyváradi otthonomban szeretnék pihenni, feltöltődni, aztán az új év elejétől a Pro-licences edzői végzettségemmel minden komolyabb hazai és külföldi ajánlatra nyitott vagyok...

- Köszi a "villáminterjút" és sok sikert!

 

Mivel Adem Kapics szlovén sportigazgató jelenti az állandóságot a püspöki egyesületnél, így adott az örök érvényű kérdés: vajon ki lesz a 15. vezetőedző az NB III-ba  - öt év után újra - kizuhanó Szeged- Grosics Akadémiánál?!

Esetleg a vasárnapi Szeol/Tisza Volán elleni rangadóra felkészítő "ideiglenes edzői triót" (Bekim Kapics, Halász László, Adem Kapics) ugyancsak ideszámolhatjuk?!

Akkor már 18 "vezetőedzőnél" tartunk és 2019-től jöhet a 19., majd a jubileumi HUSZADIK tréner. Bravó! Edzőváltásban tényleg BAJNOKOK vagyunk!!

Egyre hosszabb és markánsabb ez a lista, csak éppen a kiemelten dotált szegedi futballcsapat nem tud az "élvonalbeli ígéretek mezejéről" ténylegesen is - közel két évtized után! - az NB I-be lépni...

Vitos György


Készült: 2018.11.08.