Szeged2011

esemény:

NB III Közép csoport 2018/19

időpont:

2019. 06. 02. vasárnap, 17:30

csapatok:

Szeged

x

Bp. Honvéd II

hátralévő idő:

Mi várható a 2018-19. évi NB III-ban?

A Szeged-Grosics Akadémia fölényesen nyeri a bajnoki címet!
Óriási küzdelemben, de a Szeged-GA lesz végül is a bajnok!
Harmadszor csúszunk le az aranyról, ám a klub újra NB II-es lesz
Dobogón végzünk, így maradunk NB III-asok...
Közünk nem lesz a feljutáshoz, beleszürkülünk a harmadosztályba!
Újabb negatív rekord, kiesünk az NB III-ból is...
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Magyar Hang-kérdések kontra kapicsi ígéretek...

2018.11.07.

Bizony, támad a világ legnépszerűbb sportágát "zsigerből gyűlölő" ellenzék és sajnos, nem is alaptalanul. Ezúttal a Magyar Hírlapból alakult "Magyar Hang" nevű portál tette föl provokatív kérdéseit Kiss-Rigó Lászlónak, Szeged-Csanád Egyházmegye püspökének, a Szeged-Grosics Akadémia tulajdonosának (fotónkon). Természetesen az öt éven belül kétszer (!!) NB III-ba visszazuhant felnőttcsapat ugyancsak terítékre került az immár 8. éve folyamatosan elhangzott "kapicsi ígéretek" ill. a ténylegesen elért eredmények függvényében...

Kiss-Rigó László (Fotó: Magyar Hang)


A Szentlőrinctől elszenvedett "gyulai zakót", majd az iváncsai gyötrelmeket" követően, a SZEOL/Tisza Volán elleni "gyulai-szegedi" rangadó az alábbi gondolatokkal zártuk a tudósításunkat:

Ami a hátralévő fordulókat illeti... Egy hét múlva a "gyulai siralomházban", a helyi rivális SZEOL vendégszerepel (kész röhej, két szegedi klub vérbeli rangadója néhány szotyizgató gyulai nyugdíjas, a biztonsági őrök és az ottani jegyszedők előtt)...

Popovits Pál (fotónkon) vezetőedző hiába nyilatkozza hetek óta szinte "mániákusan" a helyi lapoknak: "minden meccset meg akarunk nyerni, de nagy a nyomás rajtunk, mert mindenki minket akar megverni"... Erre a magyarázkodásra az itteni szurkolók egyáltalán nem lehetnek tekintettel!

Képtalálat a következőre: „Popovits Pál fotó”

Ők csupán azt látják-hallják, hogy immár 5 és fél év óta fejedelmi körülmények között, a minden igényt kielégítő, európai színvonalú gyulai Grosics Akadémián készülhetnek-játszhatnak a szegedi kék-feketék, ám az eredmény(telenség) mindenki előtt ismert: Adem Kapics, szlovén sportigazgató vezetésével a sokszor megígért NB I helyett öt éven belül kétszer is az NB III-ba zuhant vissza a szép reményű gárda... S ez teljességgel elfogadhatatlan!

Az őszi hajrában és tavasszal nem győznek majd "kozmetikázni"...

Nos, ennél a Magyar Hírlapból lett Magyar Hang (a "túlélő magazin"...) a politikai ellenzék részéről még messzebbre ment!!

"Húsbavágó kérdéseket" tett föl a Püspök úrnak (akinek a szegedi futballba vetett jószándékáról független szurkolói portálunk krónikása egyetlen percig sem kételkedett, A szerk.)!

 

Íme a szegedi futballcsapatra vonatkozó "Magyar Hang"- részletek:

Mi szüksége van a jelenleg az NB III-ban remeklő Szeged 2011-nek nyolcezres stadionra?

https://magyarhang.org/belfold/2018/11/06/nem-aktualis-kerdesek-letiltotta-lapunknak-adott-interjujat-kiss-rigo-laszlo/

Khmmm... Sajnos, a kérdés a jelenlegi állapotokat tekintve jogosnak tűnik, de Bodacz Péter újságíró sportszakmailag egy kissé tájékozatlan: már a nyár óta nem "Szeged 2011" a püspöki klub hivatalos neve(hiszen abból törölték az alapítási évet...), hanem Szeged-Grosics Akadémia, de ettől még Adem Kapics sportigazgató "sűrű erdőbe vitte" a Püspök Urat... Ezt állítja több száz szegedi és Szeged környéki drukker!

Hogy miért is?! Nyilvánvaló tény, hogy a sokunk által nagyrabecsült Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye első számú vezetője nem a harmadosztályra tervezte a 10 milliárdos, minden igényt kielégítő Szegedi Ifjúsági Centrumot! Ahol 2019-től - egyáltalán nem mellesleg - rengeteg egyéb kulturális és sportrendezvényt fognak szervezni, ergo nemcsak focimeccseket! De...

...azzal, hogy az általa immár nyolcadik éve kinevezett szlovén sportigazgató a sokszor megígért magyar első osztályú bajnokság helyett öt éven belül kétszer is(!!) csupán az NB III-ba "tudta leamortizálni" a felnőttcsapatot, rengeteg álmatlan éjszakát okozott közvetlen Főnökének, a Püspök úrnak és holdudvarának...

S az ellenzéknek pedig úgymond "kékszegélyű kistányéron" nyújtja át hétről hétre, hónapról hónapra a "magaslabdákat", a tuti ziccereket, melyeket azok egytől-egyig jóízűen, sőt, diadalittasan le is csapnak...

(Más kérdés, hogy a szocik és egyéb "fociutáló ellenzékiek" mikor építettek volna ilyen európai színvonalú, Szeged városához, annak méreteihez is méltó, a fiatalok tovább fejlődését szolgáló stadiont?! Sokunk szerint még 2050-ig sem...

De az ezer sebből vérző ellenzéket, a "túlélő magazinok" munkatársait ez a tény abszolút nem érdekli. Ők "zsigerből utálják" a kormánypártiak - és egyáltalán nem mellesleg a világ... - legnépszerűbb sportágát, a futballt is!

S árgus szemekkel keresik a -joggal és alappal - igencsak "támadható részeket, felületeket". Sajnos, a Püspök úrék által közel egy évtizede kinevezett Adem Kapics eredménytelensége ilyen markáns tényező. S ezért kényszerül visszautasítani a "Magyar Hang" részéről hozzáirányított - egyébként elég provokatív... - kérdéseket is.  T. i. a "szlovén hang" a Szeged-Grosics Akadémiánál közel egy évtizede sokkal, de sokkal erősebb...lelkük rajta!

De immár négy évtizedes újságírói munkásságom tapasztalatai azt mondatják velem: a fanatikus szegedi drukkerek még ezt is, a "külföldi hangot" is elfogadnák, csupán egy dolgot nem: a krónikus eredménytelenséget!! Az "ingyenélést ill. végtelenített bankkártyát" - ahogy ők, a fanatikus, de rendkívül őszinte szurkolóink fogalmaznak...

Hogy 2019-től ne Szeged-Iváncsa vagy éppen Szeged-Dabas, esetleg Szeged-Rákosmente NB III-as meccseken szenvedjenek a 10 milliárdos "csili-vili stadionban", helyettük jöjjön inkább a Győri ETO, a Békéscsaba vagy a Vasas (NB II-es szinten)! Később pedig a "kapicsi ígéretek szerint" az Újpest, a VIDI, a Honvéd, a LOKI vagy a Fradi hozza el újra - gyötrelmesen hosszú két évtized után... - Szegednek a színvonalas élvonalbeli derbiket!!

Sajnos, azt kell mondjam, még a megyeegyes Szegedi Vasutas is többre volt képes idén ősszel a Ferencváros elleni teltházas kupameccsével, mint a "kapicsi társulat" nyolc év alatt összesen... Ne csodálkozzunk hát, ha az ellenzék zsigerből támad és még a csalódott szurkolók többségét is maguk mellé állítják!

Itt, a nemsokára 120. évét ünneplő patinás múltú szegedi futballban már komoly tettekre van égetően szükség és nem évente "elpufogtatott üres ígéretekre"... Azzal már tele van az itteni (futball)padlás.

Vitos György


Forrás: Fotó: Kuklis István és Magyar Hang
Készült: 2018.11.07.