Szeged2011


Mi várható a Szeged-GA hetedik NB II-es idényében (2019-20)?!

Előttünk a kaposvári példa: újoncként is feljutás az NB I-be!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más!
Legalább a 17. hely, így bravúros bentmaradás!
Az utolsók közt végzünk, harmadszor zuhan ki a Kapics-alakulat..
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Újabb merész kijelentés: Cél az NB I !

2018.10.10.

Adem Kapicstól, a Szeged-Grosics Akadémia szakmai igazgatójától hallhattunk, olvashattunk már számtalan "NB I-es ígéretet" 2011 őszétől (más kérdés, hogy öt éven belül kétszer is NB II-es kiesés lett belőle a harmadosztályba...), de manapság már a játékosok ugyancsak "mernek nagyot álmodni" egy-egy nyilatkozatuk alkalmával! Ezúttal az nb3.hu  portálnak vallott céljairól Máté János (fotónkon), melyek ugyancsak az első osztályig vezetnek...

 

Máté János, a Szeged Grosics Akadémia gólvágója mesternégyest ért el a Hódmezővásárhely ellen.
Az nb3foci.hu beszélgetett a játékossal.

-A nyáron Csákvárról kerültél a Szeged-Grosics Akadémiához. Miként fogadtad, hogy NB III-as csapathoz kerültél?
-Voltak lehetőségek magasabb osztályból is, de itt vannak olyan tervek, amelyekkel tudtam azonosulni. Nagy múltú klubhoz érkeztem, szeretnék újra szurkolók előtt, stadionban játszani, komoly célokért küzdeni. NB I-es tervek vannak a klubnál, aktívan kivenném a részem a célok elérésében. Az első lépés az, hogy vissza kell jutni az NB II-be. Nem egyszerű, hiszen ellenünk mindenki extra energiákat mozgósít, gyakran 10-11 emberrel védekeznek, és ha a pálya minősége sem jó, akkor nehéz feltörni a védelmet. Közben figyelnünk kell a kontrákra és az ellenfél pontrúgásaira is. Csak viszonyítás végett, könnyebb az NB2-ben bennmaradni, mint az NB III-ban bajnokságot nyerni.
-Miként értékeled az eddigi mérkőzéseket?
-Lehetne több pontunk is. Minden meccsen sikerült dominálnunk, de hiányérzetem van egy-két kisiklás miatt.
-Mely dolgok azok, amelyekben leginkább különbözik az NB3 a magasabb osztályokhoz képest? Elsősorban nem a körülményekre gondolok.
-Az ellenfél hibáira nagyobb százalékban csapnak le a csapatok és értékesítik a helyzeteket. Minél magasabb szinten van egy csapat, annál nagyobb jelentősége van a hibák kizárásának és a helyzetek értékesítésének.
-Az eddigi 9 bajnokin 11 gólt szereztél. Hány találattal lennél elégedett a bajnokság végén?
-Pont annyival, amennyivel biztos feljutó lenne a csapatunk! Igaz utána sem állnék meg, szóval amennyit ki tudok adni magamból, azt kiadom mindig.
-A Hódmezővásárhely ellen mesternégyest értél el. Volt már ilyen a korábbi pályafutásod során a felnőtt labdarúgásban?
-3 gólig többször is eljutottam már, viszont 4-et még felnőtt tétmeccsen nem rúgtam, ezért is emlékezetes meccs lesz számomra ez a mérkőzés.
A négy gólról a videó a linkre kattintva tekinthető meg!

Amolyan epilógusként...
Amint az a gőzerővel készülő, sorrendben 30. kötetemben ("120 éves Szegedi Futballhistória" címmel) 2019 tavaszán már olvasható lesz: Szeged mindenkori legjobb labdarúgó-csapata immár 52. alkalommal juthatna föl az első osztályba!
Csupán az a kérdés: MIKOR?!
Idestova 18 (!!) hosszú esztendeje várunk erre... Vitos György


Forrás: Fotó: www.szeged-grosicsakademia.hu. Szöveg: nb3.hu
Készült: 2018.10.10.