Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2019/20

időpont:

2019. 08. 04. vasárnap, 17:30

csapatok:

Szeged

x

Budafok

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-GA hetedik NB II-es idényében (2019-20)?!

Előttünk a kaposvári példa: újoncként is feljutás az NB I-be!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más!
Legalább a 17. hely, így sikerül a bentmaradás!
Az utolsók közt végzünk, harmadszor zuhan ki a Kapics-alakulat..
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szegedi TV-meccsen: SZVSE-FTC kupaelőzetes! (I. rész)

2018.09.12.

Szeptember 22-e (szombat délután) újra az immár 120. évében járó szegedi futball ünnepe lesz! 1991. március 30-a - 27 évnyi szünet után... - ismét ellátogat a bajnok és kuparekorder Ferencváros Szegedre tétmérkőzés keretében, melyet a M4 Sport is élőben közvetít...

Világbajnok atlétától az ABBA 11-esekig – bemutatjuk MK-ellenfelünket

Kereken négy esztendeje nyilatkozta az azóta már "célegyenesben lévő" Szegedi Ifjúsági Centrumról dr. Kiss-Rigó László a Délmagyarországnak a "Hittel a stadion mellett" című írásukban:

Image result for Kiss-Rigó László fotó

-Elsősorban futballstadionként működik majd, de kulturális, családi, ifjúsági és sportrendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A mostani helyzetet a szükség hozta, a működtetőnek teljesen mindegy, hogy Szegeden vagy Gyulán játszik a csapat (de öt és fél év után bátran állítható:a szegedi és környéki focidrukkereknek abszolút nem mindegy! A szerk.), hiszen mindkét város az egyházmegye területén található. Az akadémia szempontjából viszont nélkülözhetetlen az NB II, majd az NB I és abban bízunk, hogy rövidesen az utóbbi álom is megvalósul.

Akkor a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke még azt is nyomatékosan hozzátette:

- Nem látványosan, inkább tudatosan építkezünk, és amíg nem hozunk Szegedre komoly meccseket, addig nem várhatjuk el, hogy a szurkolók lelkesedjenek...- zárta akkori nyilatkozatát a Szeged-Grosics Akadémia jelenlegi NB III-as listavezető csapatának tulajdonosa.

Nos, az öt év alatt kétszer is a harmadosztályba kizuhanó kék-fekete gárda azóta sem hozott "komoly meccseket Szegedre" - hogy a Püspök úr szavait idézzem...

Talán az egyetlen "üdítő kivétel" a Tanács Attila ex-technikai igazgató által megszervezett 2014 őszi Szeged 2011- Diósgyőri VTK barátságos hírverő mérkőzés volt a Vasutas-stadionban! Akkor egy kifejezetten jó hangulatú meccsen a Nyilas Elek vezette csapatunk 2-2-re mérkőzött az Európa-ligában is vitézkedő Tomiszlav Szivics (fotónkon Veréb György ill. a szerző mellett jobbról) által fémjelzett diósgyőriekkel.


Ennyi és nem több. Öt és fél év alatt csupán egy apró gesztus  Szeged jelenlegi első számú csapatának vezetői részéről. Fanatikus drukkereink szerint ez csak egy csepp a "tengernyi lehetőség" közül...

Való igaz, az NB III Közép-csoportjának két egymással rivalizáló, ezáltal egymást (morálisan is) gyengítő klub (Szeged-Grosics Akadémia, SZEOL/Tisza Volán...) HELYETT megtette ezt a jelenlegi megyeegyes, de ugyancsak a harmadosztályba igyekvő Szegedi VSE csapata!

Nem kevesebb, mint 27 (!!) évnyi kényszerszünet után újra Szegedre jön hazánk legnépszerűbb egyesülete - igazi tétmérkőzés keretében!

Ahogy Kónya Zoltán, az SZVSE korábbi közismert vezetője elmondta: van abban valami sorsszerűség, hogy a mindenben rekorder Fradi épp a fél évszázados évfordulón találkozik ismét a szegedi Vasutasokkal a Magyar Kupában...

Mint ismeretes 1968-ban az akkor harmadosztályú SZVSE éppen az Aranylabdás Albert Flóriánék ellen (1:0!!)verekedte be magát a legjobb nyolc közé, majd a Vasas "testén át" a kupa elődöntőjébe!

Az SZVSE persze, játszott  előtte is, utána is a Fradival bajnoki ill. kupameccseket, de ezekről majd legközelebbi előzetesünkben írok részletesen!

Most viszont zárásként álljon itt egy fölöttébb érdekes párhuzam a Fradi ill. az ugyancsak patinás múltú szegedi labdarúgás között...

Sporttörténeti kuriózum, hogy a Ferencváros és a szegedi futball is éppen 2019 májusában ünnepelheti fennállásának a 120. évfordulóját! A zöldek 1899 május elején, míg a legrégebbi szegedi futballklub, a SZAK is abban a hónapban, 1899. május 22-én lépett hivatalosan a nyilvánosság elé.

Ergo: mindketten jövő tavasszal lesznek 120 évesek, ami igazi fociünnepet kell, hogy jelentsen mindkét helyen!

Ennek a jeles ceremóniának lesz  mintegy "előmérkőzése" a szeptember 22-i SZVSE-Ferencváros MK-találkozó - teltház ill. tévéközvetítés mellett...

Vitos György(Folytatjuk!)


Forrás: Fotó: Wikipédia, Fradi.hu ill. magánarchívum
Készült: 2018.09.12.